ponedjeljak, 1. travnja 2013.

USKRŠNJE PISANICE NA MOJ NAČIN

Već se evo nekoliko minuta borim sa prvom rečenicom ovoga posta. Mislila sam se osvrnuti na činjenicu da mi je prebrzo proletjelo vrijeme između Božićnih i Uskršnjih blagdana. Uskrs je došao i prošao bez puno boja u vrtu, što me je dosta ražalostilo. Cvijeće i pupoljci su ostali zarobljeni pod ledenim prekrivačem, a ono nešto malo što se spasilo i preživjelo snijeg, ostalo je na milost i nemilost vjetru i kiši. Nikako da nam dođe pravo proljeće. Zato se nisam čudila sama sebi kad sam pokupovala sve mirišljave zumbule na tržnici. Jednostavno mi treba boja, nešto živo i mirisno.



U svom tom sjetno-kišno vremenskom raspoloženju nisam imala puno volje za ostvarit neke svoje teže stvaralačke planove jer mi ipak fali sunce da me napuni svojom energijom.
Sitna zadovoljstva ukrašavanja doma i pisanica začinila su mi dane koje sam provodila u druženju sa obitelji, prijateljima, djecom, njihovim hobijima, a dobar dio dana sam provodila i u kuhinji, kao i obično.



Zadnjih par godina izbjegavam ukrašavanje friških domaćih jaja, već za to upotrebljavam ili stiroporna ili drvena. Svako jaje iziskuje nekoliko sati truda i vremena, koje moram "ukrasti" od sna, jer mi rijetko ostane toliko vremena u komadu za radnih dana i onda mi je žao kad mi se nakon nekoliko godina čuvanja nešto tako dragocjeno slučajno razbije u komadiće.



 Još jedan razlog zašto izbjegavam ukrašavati domaća jaja je i taj što ih radije upotrijebim u kolačima, jelima, a kuhana jaja jedemo dok su još topla.



Nešto sam jaja ukrasila decoupageom, a najviše volim ova svoja šarena, inspirirana narodnom nošnjom svoga kraja i nekim svojim detaljima. Upotrebljavam akrilne boje, linere, šljokice, ljepila, kamenčiće, perlice, po tom pitanju si baš dam oduška.




I tako godina za godinom moja zbirka dragocjenih pisanica raste, a košarica im je sada pretijesna. 





3 komentara:

  1. ovo baš lijepo izgleda. vjerujem da je potrebno puno truda i strpljenja za izradu, ali zato imaš krasne pisanice :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Svi smo u očekivanju sunca.
    Pisanice su ti prekrasne, a ova torta me jako zaintrigirala, morala buš mi reći nekaj više o njoj. :)
    Sretan ti Uskrs draga Lily i svako dobro!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je prekrasno, bez riječi sam!
    Umjetnost!
    A i fotke, torta i zumbuli su divni, divni!
    Piši češće,uživam te čitati a posebno gledati ove divote!
    Mica :D

    OdgovoriIzbriši