ponedjeljak, 15. travnja 2013.

VRTNI DNEVNICI - TRAVANJ 14.


Nakon dugog perioda mirovanja i  zimskog sna, konačno smo se probudili i moj vrt, i ja. Odmah živnem čim ugledam svoje biljčice koje su strpljivo mirovale ispod zemlje i ledenog pokrivača koji je ove godine tako dugo ostao. Predugo. 


Od nekolicine biljaka koje malo kasne sa cvatnjom zbog produženog zimskog perioda su najbrojniji zumbuli i tulipani. Kako nisam imala puno vremena za fotografiranje, evo što sam  "ulovila".

Ovaj vikend smo se svi zajedno, obiteljski primili orezivanja biljaka, čupanja trave i korova, uređivanja i košenja trave i nadamo se da će nam idućih tjedana, mjeseci naša velika ljubav, naš mali raj uzvratiti bojama i mirisima koje tako željno iščekujemo.
Ruže su najviše stradale ove zime i morali smo ih drastično skratiti, ali nadamo se da će se u potpunosti oporaviti. Neke biljčice još nisu ni nikle, provjerila sam, ali to je normalno, ne niču sve u isto vrijeme. Trava je tako gusta zbog silne vlage da ju je bilo doista teško i naporno dovesti u red. 


Sunce je zapeklo kao da je početak ljeta, a ne proljeće, tako da je moja kremica za hitne slučajeve već u opticaju. Većinu poslova sam odradila čudnim položajima tijela (posebno u kamenjaru) stoga sutra očekujem lagani "muskulfiber". Trebat će mi neko vrijeme dok ne postignem svoju radnu kondiciju.
Moja mala vila strpljivo je čekala u sigurnom kutku prozora da konačno i ona izađe na sunce, među cvijeće i leptire gdje i pripada. Njezina je ptičica spremna za još jedan let.Broj komentara: 6:

 1. divne slike!
  proljeće<3

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jeeee!!! U biti već je ljeto. :rofl:

   Izbriši
 2. ola koka :)
  veselim se novim slikama tvog vrteka :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drago mi je da si ovdje, veselit ćemo se skupa!!!! Pusa!

   Izbriši
 3. Ak ti treba pomoć u vrtu eto me! :))
  Krasne fotkice!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti draga, pomoć uvijek dobro dođe, a nešto slatko pogotovo! :grli:

   Izbriši