utorak, 4. studenoga 2014.

ČOKOLADNA PITA




Morala sam isprobati ovaj recept, nisam mogla odoljeti kombinaciji čokolade i pite. Jednostavna je, a fina.

tijesto:
2 veća jaja
100 g šećera
prstohvat soli
2-3 žlice kiselog vrhnja
150 g maslaca
400-450 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer

nadjev:
1 litra mlijeka
3 omota čoko pudinga
200 g čokolade za kuhanje
10 žlica šećera
125 g maslaca

krokant ili lješnjaci za posipanje

Od sastojaka umijesiti glatko tijesto, ostavite ga u hladnjaku dok pripremate nadjev.

Nadjev skuhati kao puding, prije zgušnjavanja dodati razlomljenu čokoladu, kuhati dok se ne zgusne.
U vruće dodati maslac, dobro promiješati i ostaviti da se hladi. Prekriti prozirnom folijom da se ne stvori korica. Ohladiti do toplog.





Tijesto podijelimo na dva dijela, rastanjimo jedan dio na veličinu srednjeg pleha na masnom papiru. Prebacimo u pleh, poravnamo i na tijesto ravnomjerno sipamo nadjev. Poravnamo žlicom. 
Od preostalog razvučenog tijesta režemo trakice i slažemo ih na nadjev u rešetku. 
Posipamo krokantom ili narezanim lješnjakom i pečemo na 175-180 stupnjeva od 25-30 minuta ovisno o pećnici. Ja pečem na ventilirano pa mi uvijek treba manja temperatura i minutaža.
Ohlađeno rezati. i uživati.
Po želji posipati šećerom u prahu.



Nema komentara:

Objavi komentar