I dakle, slatko na kraju.
Godinama već skupljam recepte, al nekako su mi najdraži oni provjereni, koji mi uvijek uspiju, koje znam napamet i za koje uvijek imam spremne namirnice. Otkad imam djecu, većinom pečem kolače po njihovim željama, a danas sam htjela za promjenu probat nešto novo, uvjeti su bili da bude čokoladno, višnjasto, lagano i brzo gotovo, a kako sam radila navečer, poželjno je bilo da se jede odmah. Tako to inače kod nas ide.
Već nekoliko mjeseci čuvam kalup za kuglof i nikako da ga isprobam. Do danas.
Recept za voćni kuglof:
-200 grama voća (grubo naribanih jabuka, višanja ili banana)
-130 g brašna
-130 g šećera
-5 jaja
-5 žlica vruće vode
-4 žlice kakaa
-prašak za pecivo
Odijelimo bjelanjke od žumanjaka, od bjelanjaka izmiješamo snijeg, od žumanjaka, šećera i vode pjenastu smjesu.
Brašno, kakao i prašak za pecivo dodamo smjesi od žumanjaka, zatim snijeg i voće, ovo zadnje lagano umiješamo.
Uliti u namašćen i pobrašnjen kalup i peći 45 minuta na 175 stupnjeva.
Preliti preljevom, čokoladom, dodati šlaga, voća, po želji.
Još se nije stigao ohladiti, već smo ga pojeli.
Dobar tek!
Radila sam kuglof, ali još nikad voćni na ovakav način. Definitivno bih se odlučila za jabuke.
OdgovoriIzbriši