Uživam gledati snijeg kako pada kroz kuhinjski prozor dok pripremam slastice za svoje najmilije. Cestom lagano prolazi tu i tamo koji automobil, sve je mirno, čak se ni lavež pasa ne čuje.
Domaći kruh
-1 kg oštrog/mekog/pola pola brašna, kako imate
-dvije vrećice suhog kvasca
-litra tople vode
-5 žličica soli
U velikoj zdjeli brašno pomiješate zajedno sa kvascem, soli, pa zatim i vodom. Miješajte dok ne dobijete jednoličan izgled vaše smjese. Ovaj postupak traje svega par minuta.
Zatim poklopite krpom i stavite na radijator. Tak sam ja napravila. Nek se diže. Promijesite ga nakon 15 minuta i ostavite još pola sata da se diže, ili manje, po potrebi.
Tijesto istresite u pouljen i pobrašnjen kalup, tepsiju, votevr. Pustite ga da se još malo digne u pećnici, zatim pojačajte i pecite na 200 stupnjeva cca 40 minuta, zavisi od vaše pećnice i kako pečen kruh volite.
Dobar tek.
Mene oduševljava kombinacija domaće slanine, luka i ovog kruha.
Radila sam još jedan u kombinaciji 800 grama mekog brašna i 200 grama raženog. Prefino i ima ga dosta za dva dana.
Kruh ti jako lijepo izgleda,bas pravi domaci.
OdgovoriIzbrišilp :)
(cookandplay)
Hvala ti, jedva čekam zimu da krenemo sa pečenjem!
Izbriši