Rijetko pečem kolače otkako vježbam, mršavim, pazim na sebe. Izuzetak su rođendani, blagdani ili lijeni vikendi koji jednostavno traže nešto slatko....
Ova štrudla jako je ukusna, ništa manje kalorična, voćna i slatka onoliko koliko joj dopustite, a odlična je za jesenske večeri u finom društvu.
Ja ju najviše volim u kombinaciji sa višnjama i jabukom, dok sam radila i sa šumskim voćem, jagodama....ali nekako mi se super sljubljuje kiselost višnje sa sočnošću jabuke.
Priprema je jednostavna, sve skupa gotovo u pola sata, dok je još toliko potrebno da bi se ispekla.
sastojci za veliki pleh:
Petnaest tankih kora za savijače
4 jaja
1 litra jogurta
400 g griza
1 staklenka višanja i cca 5 srednjih jabuka (narezanih na tanke kockice)
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1 čaša ulja
2,5 čaše šećera (dvije stavim u smjesu, dok sa ostalom polovicom šećerim jabuke)
Ovo je smjesa na duplo, kako je ja radim, dobijete 5 debljih savijača
Izradite jaja sa šećerom, u to sve dodate griz, prašak za pecivo, vanil šećer, ulje i jogurt i sve skupa dobro izmiksate.
Za svaku savijaču potrebne su vam tri kore. Prvu namažite sa smjesom, poklopite sa drugom, namažite sa smjesom, poklopite sa trećom, namažite sa smjesom i rasporedite voće po smjesi, lagano pošećerite.Ako imate slatke jabuke ili volite manje slatko, nije potrebno dodatno šećeriti.
Ova štrudla jako je ukusna, ništa manje kalorična, voćna i slatka onoliko koliko joj dopustite, a odlična je za jesenske večeri u finom društvu.
Ja ju najviše volim u kombinaciji sa višnjama i jabukom, dok sam radila i sa šumskim voćem, jagodama....ali nekako mi se super sljubljuje kiselost višnje sa sočnošću jabuke.
Priprema je jednostavna, sve skupa gotovo u pola sata, dok je još toliko potrebno da bi se ispekla.
sastojci za veliki pleh:
Petnaest tankih kora za savijače
4 jaja
1 litra jogurta
400 g griza
1 staklenka višanja i cca 5 srednjih jabuka (narezanih na tanke kockice)
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1 čaša ulja
2,5 čaše šećera (dvije stavim u smjesu, dok sa ostalom polovicom šećerim jabuke)
Ovo je smjesa na duplo, kako je ja radim, dobijete 5 debljih savijača
Izradite jaja sa šećerom, u to sve dodate griz, prašak za pecivo, vanil šećer, ulje i jogurt i sve skupa dobro izmiksate.
Za svaku savijaču potrebne su vam tri kore. Prvu namažite sa smjesom, poklopite sa drugom, namažite sa smjesom, poklopite sa trećom, namažite sa smjesom i rasporedite voće po smjesi, lagano pošećerite.Ako imate slatke jabuke ili volite manje slatko, nije potrebno dodatno šećeriti.
Zarolajte savijaču i poslažite u pleh na masni papir. Isto napravite i sa ostalima, slažući ih blizu jedne pored druge.
Pecite cca pola sata na nekih 180-200 stupnjeva ovisno o pećnici.
Ja u svojoj ventiliranoj pečem na 190 stupnjeva 20-25 minuta. Ako želite posipajte šećerom u prahu.
Dobar tek vam želim.
super izgleda. ima oko miljon kalorija :)
OdgovoriIzbrišiOtprilike, :rofl:
IzbrišiHvala
sad moram cijeli tjedan vježbati da to potrošim.....