nedjelja, 1. studenoga 2015.

MAKE OVER IZ DJEČJE U TEEN MUŠKU SOBU

Spremam se napisati ovaj post još od ljeta. Ali nikako da se primim pisanja. Prvo mi je bilo vruće jer sam sobu preuređivala u onom valu najgorih sparina. Nije mi pomagala ni klima iz hodnika jer sam morala držati vrata zatvorenima zbog mačke koja je čekala pred vratima. Nekoliko puta mi je uspjela zbrisati i skoro završila u kanti sa bojom. Srećom nije. Inače bi ju morala obrijati na ćelavo. Uvijek mi je voljela biti za petama....



Dakle…
Otkuda da krenem?
Soba je bila u jednoj nijansi srednje tamne plave boje koju je potkrovlje još dodatno potamnjivalo barem za nijansu-dvije.

Ormari su bili u nekoj narančastoj bukva verziji, tako da sam i njih morala obojati da bi se uklopili.

Prva ideja mi je bila jedan zid u školskoj ploči. Pa se nisam nikako mogla odlučiti kako da to napravim dok mi nije sinula ideja siluete nekog no name grada. I  znala sam da je to što želim.

I sve ovo je trebalo biti iznenađenje dok je potomak bio na sportskom ljetovanju, tako da nisam imala puno vremena. Doslovno tri dana i dobar dio noći.

Zidove sam bojala u laganu Caparolovu sivu nijansu, dva premaza, a ormare u crno bijelu kombinaciju. Nekako mi je ta kombinacija boja sjela. Prije se nikad ne bi na to odlučila, al eto i ja se mijenjam.

Pomagala mi je i kćer koja je ljepila pik traku i prala četke. I mačka nadglednica.



Nisam kupovala boju za školsku ploču jer bi to bilo previše izdataka za 20 kvadrata zida puta dva premaza, dakle 40 i još barem koji kvadrat namještaja.


Kupila sam primer od Caparola (na bazi vode, može se upotrebljavati čak i na frižideru) i njime obojala površine od namještaja, a nakon toga su slijedila dva premaza boje za beton, crne i bijele.
Na zidu sam prvo olovkom nacrtala obrise grada,  zatim pik trakom obrubila rubove, obojala gornji dio neba, zatim skinula pik traku i bojala zgrade u crno. Tri puta.






 Tako da boja za beton u tri namaza zamjenjuje boju za školsku ploču. Fotografije su sa mobitela tako da nisu baš onakve na kakve sam navikla, ali šta je tu je.

 Žao mi je što nisam fotkala sobu kako je prije izgledala, čisto za usporedbu, ali evo krajnjeg  rezultata:










U Ikei smo nabavili novi tepih, lampu i radni stol.

I na kraju, guštanje....


Trajalo je čak do vikenda, a onda sam kćeri morala napraviti isto make over u djevojačku sobu. Pokazala bih vam, ali nemam dopuštenje.