ponedjeljak, 29. srpnja 2013.

SRPANJSKI BLUES (SAŽETAK U FOTKAMA)

Više od mjesec dana ne napisah niti jedan post. Jednostavno ne stignem. Imam sto i jednu zamisao. Najčešće mi ideje dođu na pamet prije spavanja. Ležim u dnevnoj sobi i uživam u tišini dok konačno sva djeca pozaspu (sve duže i duže im treba), muž već spava treći san, a ja meditiram buljeći u plafon i razmišljam u slikama. Bljeskovi ideja mi prolaze pored očiju, a ja umjesto da ih zapišem u neku malu knjižicu kao da ih još brže zaboravim. 

Pola sata dragocjenog vremena svakodnevno poklonim svojim biljčicama. Razveselilo me rascvjetalo smilje u kamenjaru koje se tako raširilo da me ponekad i previše opijalo mirisom. Stiglo mi je u kutiji, od cvjetne prijateljice sa Lošinja i samo sam ga popikala u zemlju, onako uvelog. 
Drago mi je da mi se primilo i veselim se svakom novom cvjetku.



Još malo omiljenog cvijeća, jedna vrsta rudbeckie 




U onoj prvoj navali vrućine imala sam napadaje pekmezarija i slatkarija od sezonskog voća. Zatim mi se dogodilo malo obiteljskog vikend druženja uz roštilj i  ostale delicije, a sve bez klime, kako na poslu, tako i doma. Nekako se sve slabije othrvavam ideji da kupimo klimu. Pogotovo kad moram kuhati. A svakodnevno to radim.

Početkom srpnja otišli smo na obiteljsko ljetovanje. Nas petoro. Isto mjesto, iste plaže, slične fotografije, samo se na djeci vidi da je prošlo godina dana. Ok, vidi se i na nama, al nema smisla sitničariti.

Vrt je preživio, cvijeće raste naočigled, a od korova slak je doslovno podivljao. Njemu valjda ne smeta ni sunce, ni suša. Kao niti ambroziji.

Moji nokti nisu preživjeli čišćenje prije odlaska na godišnji, morala sam ih skratiti, a ova dužina koju vidite na slijedećim fotografijama stradala je prilikom prvog čišćenja vikendice. To mi je najgori dio godišnjeg, uvijek uz neke popravke usput, al tješim se da je brzo gotovo. Nije problem očistiti prostor bez stvari koje ga  zakrčuju.

Zadnje manikure, ovo je CG Flying dragon. I smilje iz mog kamenjara.



CG For Audrey, manikura nazvana procvala trešnja. I bijeli cosmos iz dvorišta.


Black cat dots manikura



Crni Sally Hansen Xtreme i Audrey dots.




Prvi dani godišnjeg prošli su u trenu, a taman se more ugrijalo kad smo se morali vratiti. 

Teško je ostaviti ovakav prizor, ovo je pred sumrak.







ali kod kuće me je dočekao veličanstven ples......ali o tome u slijedećem postu.